Onafgemaakte werkjes

Kennen jullie dit ook? Dat je leuk garen koopt, waarvoor je al weer een project in je achterhoofd hebt, terwijl er nog zoveel onafgemaakte werkjes liggen? Mij gebeurt dit geregeld. Zo heb ik dus een hele voorraad garen liggen en veel werkjes die nog niet afgemaakt zijn.

Dit komt, in mijn geval, door de volgende oorzaken:

Wanneer ik in een wolwinkel kom, word ik erg hebberig. Zeker wanneer ik garen zie, wat ik erg mooi vind, dan wil ik het gelijk kopen. Ondertussen  ben ik vaak nog met een ander project bezig. Ik wil thuis dan gelijk kijken naar het resultaat met het nieuwe garen, waardoor de focus naar het nieuwe project gaat. Hierdoor raakt het andere project op de achtergrond.

Ook wanneer een project qua werk en tijd erg tegen valt, verlies ik soms mijn aandacht ervoor. Dan begin ik maar weer met een nieuwe uitdaging.

Of wanneer het resultaat van een project tegenvalt en ik heb de neiging om alles maar weer uit te halen, dan heb ik er soms zo de balen van! Dan laat ik het breien en haken een periode voor wat het is, en ga totaal wat anders doen. Gevolg is dat wanneer ik na zo’n periode weer ga haken of breien dat ik dan met totaal wat anders aan de slag ga.

Een ander iets zijn de projectjes die er tussendoor komen terwijl ik met een ander project bezig ben, zoals bijvoorbeeld cadeautjes voor vriendinnen. Daardoor lijkt het of ik heel lang bezig ben het eerste project. Hierdoor verslapt mijn aandacht ook vaak.

Kortom, de oorzaken zijn bij mij: hebberigheid, frustratie en afleiding.

Voor een aantal maanden terug heb ik met mezelf afgesproken dat ik eerst maar eens wat ‚work in progress’ moet afmaken, voordat ik met wat anders mag beginnen. Ik zal je gelijk uit de droom helpen; die afspraak ben ik nooit helemaal nagekomen ;-)
Maar toch tussen de bedrijven door ben ik wel onafgemaakte werkjes aan het af maken. Heb er al twee klaar, er liggen nog vijf te wachten….. (afgezien van de hoeveelheid wol wat ik nog heb liggen).

Onafgemaakte werkjes

Zo heb ik de volgende dingen nog liggen:

  •  Een mouwloos vest met granny’s, omdat ik het werk tegen vond vallen en het resultaat ook;
  •  Een AH-tas omhaken, omdat ik er tegen op zie om de voering er in te maken (domme reden);
  •  Een WC-rolhoedje, reden weet ik niet;
  •  Gehaakte tussenzetsel voor in een sjaal van tricot, omdat ik het voor mezelf nog niet helder heb, hoe ik dat verder ga aanpakken (terwijl ik het beeld van de sjaal wel voor ogen heb);
  •  Twee paar yoga-sokken (cadeautje voor twee vriendinnen), omdat ik na lang zoeken eindelijk bamboegaren hiervoor gevonden had, en vervolgens het resultaat alsnog tegenvalt;
  •  En dan nog al dat garen wat nog boven op zolder ligt, waarvoor ik wel een idee in mijn achterhoofd heb. Maar zodra ik nieuw mooi garen zie…………

Hebben jullie ook nog zo veel onafgemaakte werkjes liggen? Zo ja, hoeveel? Hebben jullie een oplossing gevonden om ze toch af te maken?