Hoe ik ben begonnen met haken

Hoe ik ben begonnen met haken: Natuurlijk heb ik in mijn jeugd leren haken, breien, naaien en punninken. Vooral breien vond ik een drama. Ik kon (en kan) NIET breien. Ik brei zo vast, dat het garen ervan gaat piepen. Dat roept help, help, help…. Voor mij geen breien.

Vorige jaar in de herfst kwam mijn creatieve kant weer naar boven. Ik zag op het World Wide Web  de mooiste creaties voorbij komen, omslagdoeken in de vrolijkste kleuren met de mooiste garen, amigurumi’s, waar ik nog nooit van gehoord had en die zo schattig zijn en niet te vergeten de  Lalylala poppen.

Diep van binnen ging het kriebelen bij mij ………

Haken dat moet ik toch kunnen?

Zo ben ik begonnen met haken

Opfrissen

Ik had een opfris cursus haken nodig. Ik heb een vriendin die van zichzelf heel creatief is, naaien, breien, haken, borduren noem het maar op. Deze creatieve vriendin heb ik uitgenodigd om mij een opfris cursus haken te geven.

Simpel

Ik ben begonnen met kleine simpele haakwerkjes, zoals armbandjes en bloementjes en sleutelhangers.

In het begin had ik veel moeite met het opzetten van de begin lus. Ik dacht dat doe ik wel even. Dat had ik gedroomd. Ik kon hier wel een half uur mee aan het knoeien zijn voordat ik de lus goed op de haaknaald had zitten (ha, ha, nu lach je erom). Tot ik een nieuw haakwerk moest opzetten……want ja, die opzetlus kom je iedere keer weer tegen.

Bloementjes

Ik ben eerst gaan zoeken naar leuke haakpatroontjes van bloementjes en daar eens flink mee te oefenen. Ik moet zeggen dat ik nog steeds een voorkeur voor bloemen haken heb.

Bloemen maken je haakwerk zo vrolijk en vaak ook af. Bloementjes zijn overal voor te gebruiken, voor op je muts, als broche op je jurk of op een cadeau voor je vriendin. Patroontjes van bloementjes zijn volop te vinden op internet.

Mijn eerste haakproject

Mijn eerste haakproject was een tas met (jawel!) bloemenrand.

Fijn om te oefenen, hoe hecht je de draadjes het beste af, hoe haak je een randje eraan, hoe haak je hengsels. Het is zeer zeker niet mijn mooist haakwerk, meer toch ben ik er trots op en ik bewaar er bolletje wol in.

Hoe ben jij met haken begonnen en wat haak jij het liefst?