Kersthaken

Kersthaken? Ik weet het. Het is augustus en hoewel het weer het op dit moment anders doet vermoeden, schijnt het de komende dagen nog heel warm te worden. Volop zomer dus. En toch… echt waar over vier maanden is het alweer volop kerst. 

Tja, natuurlijk willen we tijdens de kerstdagen pronken met onze zelf gehaakte kerstspulletjes. Maar dan moeten ze natuurlijk wel af zijn. En dat betekent: op tijd beginnen!

En nee, ik ben niet de enige die zich alweer in de kerstsfeer bevindt. Op het internet vind je steeds meer kerstpatronen of verwijzingen naar de feestdagen.

Kerststal

Ik zelf ben bezig het haken van de kerststal van Christel Krukkert. De kinderen verklaren mij voor gek, maar zitten ondertussen wel met het kindje Jezus te spelen.

Tja, hoe anders moet ik in december de volledige kerststal af krijgen.

Wil je wel graag een kerststal haken, maar vind je de volledige kerststal van Christel wel heel veel werk, dan kun je ook kiezen voor de mini kerststal.

Het patroon is gratis te verkrijgen van de Breiboerderij via deze link.

Andere projecten

Natuurlijk hoef je niet per se een kerststal te haken. Er zijn genoeg andere projecten te verzinnen voor de feestdagen. Wat dacht je ervan om een kerstkrans te haken. Erg leuk en een echte blikvanger.

Ook hierbij kun je lekker je eigen fantasie gebruiken en kijken wat er bij jou in je interieur past.

Natuurlijk zijn er ook genoeg kleine haakprojectjes met het thema kerst waar je gebruik van kunt maken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Je kunt er zelfs voor kiezen om je kerstboom te vullen met je eigen gehaakte kerstballen.

De link naar dit patroon vind je hier.

En als dat nog niet genoeg is, dan haak je toch gewoon je eigen kerstboom!

Alles is mogelijk met haken. Ook hiervoor heb ik voor jullie een leuk patroon gevonden. Het gaat dan wel om een kerstboom in het klein.

Maarreh, wie weet, maak jij hem wel in het groot!

Nou, ik ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die al begonnen zijn met haken voor de kerst.

Ben jij ook al bezig?