Idee: een Roundie haken

Vandaag bespreek ik een idee met je: een Roundie haken! Inspiratie en ideeën voor haak- en breicreaties kunnen op elk moment van de dag ontstaan.

Zo stond ik laatst onder het eten koken het maandblad “Ditjes en Datjes” door te bladeren. En daarin stond een artikel over een rond kleed oftewel een Roundie. Als ik dan niet oplet, laat ik mijn eten aanbranden omdat ik dat ineens niet zo interessant meer vindt………………Is dit herkenbaar?

Ronde Multi-doek

In het artikel stond:

“Waarom zou een handdoek/loungedoek niet rond kunnen zijn? De Roundie is gemaakt van 100% katoen en heeft een doorsnede van 160 cm. Ideaal als strand-lounge-picknick-festival-yoga-handdoek bij elke gelegenheid. Daarnaast is de Roundie erg leuk om te zien. Deze zomerhit uit Australië is hier uitsluitend verkrijgbaar via Hipps.nl.”

Bron: Ditjes en Datjes, mei 2015, nr. 5.

Ik werd gelijk enthousiast van het grafische patroon en heb nu in mijn hoofd dat ik deze Roundie wil haken bij voorkeur van een zacht katoengaren. Bijvoorbeeld Soft Fun van Scheepjeswol of Lana Grossa Cotton Mix dat bestaat uit 50% katoen- en 50% acrylgaren. De kleuren vind ik mooi in wit en zwart of lichtblauw en donkerblauw.

 

In ieder geval een wat dikkere katoen die wordt gehaakt met haaknaald 4 of 5 en dan het patroon in stokjes gehaakt.

Wat vinden jullie? Is dit iets om mee te beginnen en vervolgens het patroon uit te werken en met iedereen te delen? Mijn handen jeuken en ik denk dat ik dit weekend tijd maak om even langs mijn favoriete wolwinkel te rijden en het katoen te halen voor mijn eigen Roundie.

Wordt vervolgd. Ik hou jullie op de hoogte! Laat je je reactie hieronder achter?