Hartedeeltjes

Afgelopen weekend las ik over Hartedeeltjes. Een fantastisch initiatief, bedacht door Anneke Kuijken, om de wereld een stukje mooier te maken. Zoveel mogelijk harten verwarmen met een mooi gebaar. 

Anneke wil mensen inspireren en delen met zoveel mogelijk mogelijk anderen mensen. Dit probeert ze te doen door zelf stil te staan bij, en uit te dragen wat in haar ogen ECHT belangrijk is in het leven. Zo draagt zij haar steentje bij aan een liefdevollere, mooiere wereld. Wat een prachtig gebaar! En zoals ze zelf zegt, “Een beetje warmte en liefde kunnen we allemaal gebruiken!”

Voor het oprapen:

Eind 2014 is Anneke gestart met het verspreiden van kaartjes met daarop een gehaakte hartje en de tekst ‘…voor het oprapen!’. Deze kaartjes legt ze overal neer, in de supermarkt, in de trein, in de wachtkamer, noem maar op. Maar ook bij een mooie, toevallige ontmoeting geeft ze een kaartje. ‘Gewoon, een mooi momentje, het is zo simpel!’

De hartjes liggen ‘voor het oprapen’. Met haar kaartjes heeft ze al vele harten geraakt!

Baden in Liefde:

Heb je altijd al eens in een bad vol met liefde willen liggen? In de zomer van 2017 hoopt Anneke dit te kunnen realiseren. Ze is recent gestart met dit geweldig mooie initiatief. Met een ligbad gevuld met ruim 100.000 gehaakte hartjes wil ze onder andere steden, evenementen en feesten bezoeken, zodat elke bezoeker de mogelijkheid heeft om een momentje te baden in liefde! Hoe gaaf is dat?!!

Haak je mee?

Om het ligbad te kunnen vullen met hartjes kan Anneke alle hulp gebruiken. Haak je mee?

 Hartjes haken

Kleur: elk hartje in welke kleur dan ook is meer dan welkom

Materiaal: 100% katoen, acryl, een mix van beide, wol het maakt allemaal niet uit.

Grootte: de hartjes moeten tussen de 2 en 5 cm groot zijn.

Tijd: hartjes inleveren tot ongeveer eind april

Neem contact op met Anneke voor meer informatie en volg haar op de onderstaande sociale media:

Website: www.hartedeeltjes.nl

 Email: contact@hartedeeltjes.nl

 Facebookpagina: Hartedeeltjes

 Instagram: @Hartedeeltjes

 Twitter: @Hartedeeltjes

 

Hartjes haakpatroon:

Maak een magische ring en hierin haak je:

*3 lossen, 3 dubbele stokjes, 3 stokjes, 1 losse, 1 dubbelstokje, 1 losse, 3 stokjes, 3 dubbele stokjes, 3 lossen. Sluit het hartje met een halve vaste*. Trek de draad aan om de ring te sluiten. En klaar is hartje!

Vind je de magische ring lastig of vind je het mooier met 3 lossen? Geen probleem, daar is een oplossing voor.

Begin het patroon met 3 lossen en haak in de eerste losse: het patroon van de magische ring hierboven wat tussen de * staat.

Als het prettiger vind om een filmpje te kijken Happylittlethings heeft een superhandige uitleg van de hartjes op YouTube geplaatst:

Voor beginnende hakers:

Voor gevorderde hakers:

Ik ben geïnspireerd geraakt door dit hartverwarmende initiatief. Jij ook?? Wordt mede met jouw (haak)hulp de wereld een stukje meer gevuld met liefde?

Haak aan met familie, vrienden, kennissen, collega’s en deel op sociale media. Samen helpen we mee om Anneke’s ultieme wens, door mensen met elkaar te verbinden en liefde te verspreiden, uit te laten komen!