Grote vondst bij de kringloop; De handwerk encyclopedie!
Grote vondst bij de kringloop; De handwerk encyclopedie!

Grote vondst bij de kringloop; De handwerk encyclopedie!

Grote vondst bij de kringloop!

De grote handwerk encyclopedie:

“Alles over naaien, breien, haken, borduren en tapisserie”.Haken is een uitstekend handwerkje voor de moderne vrouw 😉,ook al omdat het zo snel gaat en dus niet zoveel tijd kost”!!

Laatst was ik weer eens even heerlijk aan het sneupen bij onze plaatselijke kringloopwinkel. En ja hoor wat zag ik daar liggen? De enige echte “handwerk encyclopedie”! Er was net een doos binnen gebracht met allerlei handwerkboeken,-tijdschriften en magazines van vroeger, oftewel een tijdje terug. En daar zat dit mooie boek tussen.

Ach wat leuk! Die ken ik nog van vroeger. Toen vond ik het nog niet zo interessant, maar nu wel.

Heel erg leuk zelfs. Ik was blij en heb ‘m direct meegenomen. Het voelde net alsof ik een schat had gevonden.😉 Ja echt! Je zult wel denken huh echt? Ja echt waar! Er staan zoveel mooie tips en tricks in. Het is een ware ontdekking!

De encyclopedie is van het jaar 1980 en dat is dus van een tijd terug en jawel alweer bijna 40 jaar geleden! De uitgave kwam tot stand in samenwerking met de redactie van Ariadne, maandblad voor handwerken.

Ken je de Ariadne van vroeger nog? Het blad stond vol met patronen. Ik ben een aantal jaren abonnee geweest. Ik heb ze allemaal nog bewaard en vele patronen en ontwerpen komen nu weer terug. Dat is zo leuk. Ik blader er nog regelmatig in en maak er dan weer iets uit.

Nu weer even over de encyclopedie. Het boek is onderverdeeld in de categorieën: naaien, breien, haken, borduren en tapisserie. Aan de zijkant kun je de categorieën zo vinden door de inkepingen.

Ik schrijf even een stukje uit het boek. Een stukje waarheid! Let op:

“Haken is een prettige ontspanning en daarom een probaat middeltje tegen overspanning en nervositeit”.

Is het niet prachtig. Helemaal waar! Ik geniet alleen al van deze teksten. Later ga ik meer op de inhoud en de tips in. Je hoort of leest hier later meer over.

Ken jij de handwerk encyclopedie van vroeger?

Ben benieuwd. Ik vind het leuk om te lezen of dat zo is.

Groet,

Ingrid

Https://hobbydingen.com

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Ingrid Terpstra. Ik ben 50 jaar, woon in Friesland met man en 3 kinderen. Mijn beroepen zijn gastouder en peuterspeelzaalleidster. Mijn hobby’s zijn haken, knutselen, fotograferen en tekenen. We wonen bij het water in een fijn huis. Binnenshuis wordt veel gehaakt en gemaakt. Marjan onze oudste dochter en ik zijn “haakverslaafd”. Het haken hebben we een paar jaar terug (weer) ontdekt en nu hebben we een eigen blog “Hobbydingen” genaamd. Op ons blog staan onze creaties! Neem eens een kijkje. www.hobbydingen.wordpress.com Het is fijn om hobby’s te hebben en mensen enthousiast hier voor en hier door te maken.. :-)
De Breimeisjes
Door

De Breimeisjes

op 1 March 2019

Fantastisch boek, mijn moeder heeft 'm en had 'm vroeger al, dus ik heb hier heel veel uit geleerd! Groetjes, Akkelien

F van den Berg-Doorn
Door

F van den Berg-Doorn

op 9 March 2019

deze encyclopedie is al jaren bij mij in gebruik .

Didie
Door

Didie

op 13 March 2019

Wat leuk, mijn moeder had um indertijd, zal ook eens kijken in de kringloopwinkel hier...

Arina
Door

Arina

op 3 April 2019

Ik gebruik m nog steeds, was van mijn moeder

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down