Kersthanger haken #3
arrow_drop_up arrow_drop_down

kersthanger haken #3

Een tijd geleden werden wij als brei-club ambassadeurs gevraagd om een adventkalender te ontwerpen. Samen met AlexaAkkelien, Lara, Wietske en Bianca. maak ik de donkere dagen voor kerst nog fijner dan ze al zijn. Geniet van 24 patronen om lekker bij weg te kruipen op de bank!

Ik liet me inspireren door ijsbloemen en ijssterren. Dit is voor mij echt een teken van winter. Wakker worden en ijssterren op het raam zien. En dan het liefste op een vrije dag, waar ik, met een goede serie en een mok warme chocomel in de aanslag, onder een dekentje kan kruipen om de hele dag te haken en te breien.

In dit blog vind je het patroon. Op mijn eigen blog: www.sietsaandehaak.nl vind je op de dag dat het patroon uitkomt een stap-voor-stap tutorial, meet veel overzichtsfoto’s. Veel plezier met haken!

Factsheet:
Gebruikt garen: Yarn and Colors Epic
Gebruikte haaknaald: 4 mm
Verder nodig: Een afhechtnaald, een kop thee of chocomel en een goede netflix-serie

Stekenspiekbriefje:
Vaste: steek je naald door de steek, haal een draad op, haal je naald door twee lussen.
Stokje: Sla je draad om je naald, Steek je naald door de steek, haal een draad op (3 lussen op je naald), haal door 2 lussen, haal nog een keer door 2 lussen.
2-stokjes-cluster: Stap 1: Sla je draad om, steek je naald door de eerste steek, haal een draad op, haal door twee lussen (2 lussen op je naald). Stap 2: Sla je draad om, steek je naald door de volgende steek, haal een draad op, haal door twee lussen (3 lussen op je naald). Stap 3: Haal je naald door 3 lussen.
v-steek: Haak 1 stokje, 2 lossen (in toer 12) of 3 lossen (in toer 13), 1 stokje in dezelfde steek.

Patroon:
Toer 1: Haak 7 lossen en sluit deze tot een ring.
Toer 2: Haak 14 vasten in de ring. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.
Toer 3: Ga met een halve vaste naar de volgende steek. *Haak drie lossen. Haak een halve vaste in de volgende twee steken.* Herhaal ** tot het einde van de toer. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.
Toer 4: Ga met een halve vaste naar de lossenboog. Haak een losse en een vaste in de lossenboog. *Haak vijf lossen. Haak een vaste in de lossenboog.* Herhaal ** tot het einde van de toer. Sluit met een halve vaste in de eerste losse.
Toer 5: Ga met 3 halve vasten naar het midden naar de derde vaste. *Haak een vaste om de lossenboog van toer 3 (dus om de vasten die daar al in zitten heen). Haak 7 lossen*. Herhaal ** tot het einde van de toer. Sluit met een halve vaste in de eerste steek.
Toer 6: Ga met een halve vaste naar de lossenboog. Haak in iedere lossenboog 5x *halve vaste, 4 lossen*

Hecht af.

Over de schrijver
Ik ben Sietske Kooijman en ik ben gek op haken! In combinatie met mijn liefde voor schrijven, kon het natuurlijk niet anders dan een eigen blog te starten. Haken suf? Helemaal niet! En daar ben ik het levende bewijs van. Ik plaats wekelijks updates over mijn eigen haak (- en sinds kort ook brei)avonturen. Daarnaast schrijf ik reviews, artikelen met achtergrondinformatie en nog veel meer! Ik wil er voor zorgen dat hakend en breiend Nederland binnenkort niet meer om mij heen kan! Niet voor mezelf, maar omdat ik vind dat iedereen moet weten hoe tof het is om te leren haken en breien! Een paar feitjes over mij: Ik kan geen enkele CAL weerstaan, ik houd mijn haaknaald vast als mes en niet als pen, Ik brei continentaal, Ik haat het om mijn werk uit te halen: ik smokkel liever een paar steken (tenzij het om een testproject gaat natuurlijk!) en ik heb minimaal tien Works in Progress, anders gaat een project me vervelen! Het lijkt me ontzettend leuk om voor jullie te gaan bloggen om zo onze krachten te bundelen!
Reactie plaatsen