Goed bezig zijn! Maak je eigen gezichts pads.

Back to school/work.

Goed bezig zijn! Maak je eigen gezichts pads.


Heb je vakantie gehad of gehouden? Ben je heerlijk weer uitgerust en aan het werk of weer naar school?
De tijd gaat snel. Het is weer tijd voor de dagelijkse dingen. In de vakantie heb je tijd om stil te staan, even tijd om over van alles na te denken. Hoe gaan we het dit jaar verder doen? Een nieuwe start maken of zo door gaan.

En zo ook met deze blog over:
Pads haken, cotton face scrubbies maken.


Want het is belangrijk om stil te staan. Stil te staan bij het feit dat het klimaat veranderd. En daar kunnen we best wel wat aan doen! Overal vind je plastic. Overal waar het niet hoort. Eigenlijk is er teveel. Eigenlijk kunnen of moeten we zonder plastic!
Dus pak je haaknaald en je bolletjes katoen, en ga aan de slag! Dan hoef je geen pads meer te kopen en ben je goed bezig!

Begin dit jaar maakte ik gezichts pads uit katoenen en flanellen luiers. Mooie zachte doekjes voor je gezicht. En natuurlijk bestaan er ook gehaakte gezichtsdoekjes. Op Pinterest en Facebook/Instagram springt men hier op in! Dat is waar we erg blij van worden.
Nu aan de slag met bolletjes katoen. Ik zocht en vond gehaakte pads/gezichtsdoekjes.
Ik pakte een bol wit katoen: Drops Paris. Het garen is mooi dik. Je hebt na een paar rondjes al een mooi formaat gezichtsdoekje. En wit kan fijn bij de witte was.
Hier vind je het patroon: http://moralfibres.co.uk/diy-reusable-cotton-wool-pads/
Zo zijn er vele patroontjes op Pinterest te vinden.
Op deze foto zie je een pracht van een doekje.
Hij is dubbeldik. Ik haakte twee lapjes; de voorkant met mooie kabeltjes gehaakt en de achterkant met vasten. Daarna haak je ze op elkaar.  Ik vind het een plaatje en eigenlijk te mooi om te gebruiken! Je kunt hem ook mooi ophangen!

https://www.instagram.com/p/B0jMS6biR16/
Hier nog een voorbeeld. https://www.planetjune.com/blog/free-crochet-patterns/eco-friendly-cosmetic-rounds/

Ga je ook mee doen en herbruikbare pads haken?
Ik ben benieuwd

Groeten,
Ingrid
www.hobbydingen.com