Engelen haken

Engelen haken voor Kerst: Kerst is het gezelligheidsfeest bij uitstek. In de koude en donkere wintermaanden is het de ideale tijd om als familie en vrienden bij elkaar te zijn. Kerst is alleen niet altijd een gezelligheidsfeest geweest. De afgelopen eeuwen hebben christenen tijdens de kerstdagen de geboorte van Jezus Christus gevierd. Voor christenen is Kerst het feest van de komst van Jezus naar onze aarde. De engelen kondigen tijdens het kerstfeest de geboorte van het kindje Jezus aan. Daarom zijn engelen en Kerstmis ook onmiskenbaar met elkaar verbonden.

Ik vind engelen sowieso leuk en vind dat ze niet mogen ontbreken in het haak repertoire van kerst. Daarom heb ik voor jullie op het internet enkele haakpatronen van engeltjes opgezocht.

Ik begin met mijn persoonlijke favoriet. Dit engeltje heb ik vorig jaar al gehaakt en heeft tijdens de feestdagen mooi staan pronken in de woonkamer. Ik vond het een leuk patroon om te maken en was heel tevreden over het resultaat. Het haakpatroon kun je vinden via deze link.

Wil je liever een kleiner engeltje haken, dan is het volgende patroon echt wat voor jou. Dit mini bungel engeltje is super schattig en verdient zeker een plekje tussen de kerstspulletjes. Je kunt er natuurlijk ook meerdere haken en deze her en der neer zetten in je huis. Zo lief!

Ben je wat meer van de rust in huis en de neutrale kleuren, dan zijn de volgende engeltjes wat voor jou. Ook leuk om er meerder van te haken in verschillende bij elkaar passende kleuren. Mooi om bijvoorbeeld de eettafel mee op te sieren tijdens het kerstdiner.

Tenslotte heb ik nog een patroon voor jullie. Dit engeltje is wat meer vintage en oogt daardoor wat chiquer.

Nou mijn voorkeur kennen jullie al, maar nu ben ik wel heel nieuwsgierig welk engeltje jij wilt gaan haken.

Welk patroon heeft jouw voorkeur?