Scheepjes Cal 2017 - Hygge sjaal

Cal Hygge: “Hygge” (spreek je uit als ‘Hoe-ga’) komt uit Denemarken, het betekent gezelligheid. En wat is nou gezelligheid, dat is natuurlijk gezellig op de bank onder een warme deken met een kop warme chocolademelk en een brei of haakwerkje. Maar gezelligheid is ook lekker eten, je lekker warme trui aan, met vrienden herinneringen ophalen. Dat is allemaal Hygge.

Designer Kirsten Ballering van het blog Haak Maar Raak, heeft samen met Scheepjes een prachtige Cal ontworpen. Geïnspireerd op Scandinavië. In deze Cal wordt gebruik gemaakt van Scheepjes Stone Washed gecombineerd met Catonagarens. Het patroon is geïnspireerd door traditionele Scandinavische designs en is versierd met haakmotieven en kruissteken.

De Cal gaat op woensdag 15 Februari van start en duurt 13 weken. Iedere woensdagmiddag krijg je een gedeelte van het patroon in de vorm van een pdf. Daarbij horen ook video’s zodat iedereen alles goed kan volgen. De video’s worden gemaakt door blogster Esther bekend van www.itsallinanutshell.com.

De bestanden zijn te downloaden via de Nederlandse facebookpagina, de internationale facebookgroep en via scheepjes.com.

Van deze Cal zijn er vier kleurthema’s beschikbaar: Regenboog, Pastel, Juweel en The Danish Mermaid. The Danish Mermaid is extra toegevoegd als limited edition. De pakketten zijn bij heel  veel winkels te verkrijgen o.a. bij

–          http://www.amarice.be/

–          http://www.wolhuisje.nl/webwinkelwolhuisje/

–          http://www.carosatelier.nl/

–          http://www.knotje.nl/

–          https://www.handwerk.nl/

–          https://www.crcouture.nl

–          https://www.hobbyshop-online.nl

Het pakket heeft als inhoud:

–          10 bollen Scheepjes Stone Washed (78 % katoen, 22 % acryl)

–          11 bollen Scheepjes Catona 25 gram (100 % katoen gemerceriseerd)

–          1 postcard

–          1 flyer

–          1 organzazakje met accessoires: 1 Hygge knoop, 1 zilverkleurige Eland bedel, 1 stekenmarkeerder in de vorm van een hartje, 1 borduurnaald, 2 houten ijskristallen.

De sjaal wordt ongeveer 1.80 / 1.90 m lang en 36 cm breed. De aanbevolen haaknaald is 4 1/2 . De prijs ligt rond de 45 Euro, bij de ene winkel zal het iets meer zijn en bij een andere iets minder.

Ikzelf vind de Rainbow het mooiste qua kleur.

Welke vinden jullie het mooiste?

Tot volgende week weer.

Groetjes Belinda.