Bestellingen haken + haakwerkjes verkopen

Kennen jullie dat dat mensen om je heen vragen of je het een en ander voor diegene wilt haken? Of dat je je afvraagt of je je geld kunt verdienen met haken? In deze blog ga ik het daar met jullie over hebben.

 Ik ben zelf een facebookpagina begonnen om mijn haakwerkjes te presenteren en mogelijk te verkopen. Dit is te vinden onder Danielles haakwerk. Ook neem ik als het lukt bestellingen aan, maar vind het lastig om juiste prijzen te bepalen.

Heb nu 1 grote bestelling lopen van 8 babydekentjes voor een kinderdagverblijf en heb daar €200,- excl materialen voor gevraagd. Nu krijg ik om mij heen te horen dat dit te goedkoop is. Maar nu ik weet hoeveel werk het is zou ik de volgende keer €50,- per stuk vragen.

Meestal bepaal ik de prijzen zonder de materiaalkosten, omdat het zo verschillend is ook qua prijzen van wol. Anderen zeggen ook reken de tijd + materialen en maak daar een prijs van.

Maar hoe vind je nou klanten … Ik heb zelf werkelijk geen idee, deze bestelling is zomaar op mijn pad gekomen. Eerst had ik voor deze vrouw een setje handschoenen gehaakt en daarna kwam deze bestelling. Ik kende deze vrouw verder niet. Maar hou er wel rekening mee dat je niet teveel bestellingen aanneemt, anders is het ook niet leuk meer en niet haalbaar.

Op de foto’s zie je een aantal haakwerkjes, wat ik gemaakt heb.

Hebben jullie al eens iets verkocht?