Uitdaging sokken breien – het begin

Begin dit jaar heeft Bianca voor elke ambassadeur een uitdaging bedacht. Voor mij is dat geworden: Brei een paar sokken.

Als haakster is dat zeker een uitdaging! De uitdaging begon met het uitzoeken van mooi garen. Met mijn wolallergie werd dat ook een uitdaging. Tot ik een mailing kreeg van de groothandel dat Schachenmayer nieuw garen op de markt zou gaan brengen: Regia Cotton Tutti Frutti sokken garen. Eindelijk een sokken garen ZONDER wol erin! Ik werd er helemaal blij van. Het wachten op het garen begon.

Ik kreeg daardoor mooi de tijd om de workshop van Bianca te gaan lezen. Een super mooie workshop die hoort bij het lidmaatschap van Breiclub.nl. Na het lezen was ik al een heel eind wijzer geworden. Maar toch was er een berg onzekerheid nog bij me. Toen zag ik het boek Sokken Breien van boord tot teen en van teen tot boord van Jo An Luijken en Marlies Hoogland. Ik heb hem meteen besteld. Ook die heb ik helemaal gelezen, en toen werd mijn onzekerheid iets minder, gelukkig.

Toen ik het garen binnen kreeg was ik meteen verkocht! Ik heb mijn sokkennaalden erbij gezocht van Knitpro, de zing en de symfonie en ik ben aan de slag gegaan. Na een poging of 6 toch maar weer aan de kant gelegd (gegooid) om even tot rust te komen en alles wat ik geleerd heb te laten bezinken (vooral hoe het niet lukt).

Ik liep er vooral tegenaan dat ik of te veel of te weinig steken opzette. Te los zodat mijn naaldjes gingen glijden, niet goed telde bij het boord, gedraaid hem op zetten, in de knoop komen met de naaldjes enz.

Afgelopen week had ik vakantie en ben ik weer aan de slag gegaan. Na de 5e poging lukte het opeens! Ik had door wat ik fout deed en het boord is inmiddels af. Ik heb een filmpje van het begin van mijn avontuur gemaakt en een stukje uitleg hoe ik het boord nu maak. Je vind hem op youtube:

 

Aankomende weken zal ik op mijn blog  http://renskecreatief.blogspot.nl/ de verdere vorderingen van mijn avontuur laten zien.

Het garen en de naalden vind je ook in mijn winkel: www.renskecreatief.nl

 

Heb jij wel eens sokken gebreid? Zo ja, waar liep jij tegenaan?

Zo nee, durf je samen met mij de uitdaging aan te gaan? Ik ben super benieuwd!

 

Groetjes Renske