Trinity stitch - Wie weet de Nederlandse naam?

Trinity stitch: Ik heb een sjaal gemaakt van een steek die ik per ongeluk tegen kwam op YouTube. Op Youtube heet het filmpje ‘trinity stitch scarf’. Ik kwam bij dit filmpje uit nadat ik een ander filmpje over breisteken aan het kijken was en per ongeluk Youtube door liet lopen. 

Het filmpje trok mijn aandacht door de typerende dame die op een aardige toon begon te breien met een steek die ik nog nooit eerder had gezien.

Ik heb mijn versie gemaakt van twee bollen Royal van Zeeman en gebruikte haaknaald 5. In het filmpje worden 34 steken opgezet met naald 10. Voor mijn versie zette ik 40 steken op. Ik heb het patroon tijdens het breien bijgehouden en deel hem hier met je:

Trinity stitch sjaal

  • Zet 40 steken op

  • Toer 1: brei de eerste steek rechts (dit is je rand steek), haal de draad naar je toe en brei 38 steken links, brei de laatste steek rechts.
  • Toer 2: brei de eerste steek rechts (rand steek). Nu komt een steek waarbij je van 1 steek 3 steken gaat maken.
    *Begin met je naald insteken zoals je rechts breit maar laat de steek niet afglijden (insteken, omslaan, doorhalen NIET af laten glijden), haal je draad naar je toe, met je rechter breinaald insteken in de eerste steek en brei links maar laat de steek niet afglijden (insteken, omslaan, doorhalen, NIET af laten glijden), haal je draad naar voor en brei nu de eerste steek rechts waarbij je de steek wel afmaakt. Haal de draad naar je toe en brei drie steken samen / tegelijkertijd links. Breng de draad weer naar voren / van je af.* Herhaal dit totdat je bij je laatste steek uit komt.

  • Toer 3: is hetzelfde als toer 1. Dus begin met een steek rechts (rand steek), haal de draad naar je toe en brei 38 steken links, brei de laatste steek rechts.
  • Toer 4: is hetzelfde als toer 2.

Na een tijdje zie je een patroon ontstaan: 

Je herhaalt nu telkens toer 1 en 2 achter elkaar totdat je de gewenste lengte hebt bereikt.

Mijn groene versie heeft een lengte van 160 centimeter. Tot slot heb ik mijn sjaal afgewerkt met een picotsteek maar dat hoeft natuurlijk niet.

Wie weet de Nederlandse naam voor deze trinity stitch?