Terugblik 2015

Je weet hoe het gaat: Af en toe is er opeens een patroon dat je samen met vele anderen gewoon MOET maken. In 2015 zijn er meerdere van dergelijke patronen die in mijn geheugen zijn blijven hangen.

Daarom in deze blog (zonder een specifieke volgorde) een terugblik op de meest prominente haak- en breipatronen!

Sophie’s Universe CAL

© Dedri Uys

Door deze prachtige deken, ontworpen door Dedri Uys, zijn in 2015 tal van mensen aan het haken gegaan. Extra gezellig doordat het in een Crochet a Long was. En wat is het resultaat mooi met al die kleurtjes… het is dat ik zelf geen geduld heb om dekens te maken!

Baa-ble Hat

© Donna Smith

Dit schattige patroon met zijn lieve schaapjes, ontworpen door Donna Smith, is ondertussen al enkele duizenden keren gemaakt door de mensen op Ravelry alleen al. Ik begrijp wel waarom: Met de kleuren kan je erg veel varieren voor telkens weer een andere muts. Ik zou er zelf ook een zwart schaapje inbreien!

Zeemeerminnen deken

© YARNutopia

© Jennifer Gelder

Je kon er haast niet omheen: De zeemeerminnen deken! Geliefd bij kleine én grote meisjes. De blauwe gehaakte variant zoals afgebeeld, is ontworpen door Nadia Fuad.

En voor de breiers onder ons, heb ik ook een gebreide versie gevonden:  Jean Lafitte’s Mermaid, ontworpen door Jennifer Gelder.

Hitchhiker

© Martina Behm

De Hitchhiker van Martina Behm is een patroon dat al langer op de markt is. Dit jaar heb ik echter zoveel prachtige versies hiervan langs zien komen! In effen garen, in veelgekleurd garen, je kan het zo gek nog niet bedenken. En allemaal erg mooi.

The Force Awakens Hat

© Hannah L

Met de meest recente film uit de Star Wars reeks is het natuurlijk niet gek dat er ook een breipatroon daarop geinspireerd wordt. Deze muts door Hannah Luedeke is perfect voor de Star Wars liefhebber in je leven. Ik weet dat ik mijn zoontje hiermee in ieder geval een groot plezier zou doen.

 

Ik ben heel benieuwd wat 2016 ons gaat brengen!