Witte patentsteektrui

Onze oudste dochter van 15 is al een paar weken op zoek naar een witte patentsteektrui. In de winkels kan ze niet echt goed slagen. Of de kleur is niet echt wit of het model is niet mooi.……

Ik heb nu aangeboden om de trui voor haar te breien. In deze blog wil ik jullie laten zien hoe de speciaal voor mijn dochter gemaakt witte patentsteektrui eruit komt te zien.

Voorbeelden van het model

We zijn op zoek gegaan naar voorbeelden van truien die ik kan gebruiken om het juiste model te gaan breien. Mijn dochter heeft deze twee voorbeelden gevonden.

De eerste trui is zoals ze haar trui graag wil zien, dus de patentsteek en de V-hals die ze mooi vindt. Maar haar trui moet dan iets korter en iets minder ruimvallend worden. De tweede trui laat zien welk model ze in haar hoofd heeft.

Dus aan mij de schone taak om deze twee voorbeelden te mixen en te gebruiken om de ideale trui te breien.

Keuze van het garen

Dat de trui wit moet worden, is duidelijk. De keuze van het garen was voor ons na wat zoekwerk ook al snel duidelijk. Ze wilde niets pluizig, maar wel zacht én absoluut niet met een glitterdraad. Dat laatste vond ik wel jammer………

De keuze is gevallen op Scheepjes Colour Crafter, kleur Weert (1001). Dit is een lekker zacht garen van 100% acryl, geschikt voor brei- of haaknaalden 4.

De patentsteek en het begin van de trui

Er zijn verschillende methoden om de patentsteek te breien. En er bestaan ook een aantal variaties op de patentsteek, zoals de halve patent- en de valse patentsteek, die maken dat de patentsteek er elke keer net even iets anders uit komt te zien. Het voordeel van de halve en valse patentsteek is dat het minder garen kost dan de ‘echte’ patentsteek.

Ik heb ervoor gekozen om de ‘echte’patentsteek te breien volgens de methode: steken averecht afhalen met omslag. Deze methode heeft Maaike in een blog als eens uitgelegd.

De trui is nu in wording en ik heb al een stuk gebreid zoals jullie kunnen zien…..

 Zijn jullie net als ik benieuwd naar het eindresultaat?