Page content

article content

Gratis haak- en breipatroontjes voor de winter

Gratis haak- en breipatroontjes voor de winter. Voor de meesten van ons is elk seizoen geschikt om te haken of te breien, maar veel mensen breien of haken alleen voor de winter.

Lekkere warme sjaals of handschoenen. Leuk om te maken en als je er zelf al genoeg hebt maak je er je vrienden of familie blij mee! Daarom voor jullie vandaag een aantal gratis patronen.

Handschoenen

Gratis brei- en haakpatronen voor de winter foto1

Handschoenen zijn zó leuk om te maken. Het is even wennen omdat het wat moeilijker lijkt dan een sjaal of muts breien. Het is inderdaad even puzzelen bij het duim-gedeelte, waar je vaak je breiwerk moet splitsen. Bij de gehaakte handschoenen van Maaike van Koert (www.crejjtion.com) is dit iets simpeler, je laat namelijk gewoon een opening aan de zijkant vrij. Vind het patroon hier, in het Engels en in het Nederlands.

De gebreide handschoenen zijn gemaakt door Hanne van het blog Eilen Tein. Het patroon is hier te vinden in het Fins én in het Engels. Belangrijk hier is dat je de pagina niet vertaalt, anders worden de steken verkeerd vertaald. Zet je vertaler dus uit en scroll naar het Engelse gedeelte.

Hoofdband

Gratis brei- en haakpatronen voor de winter foto2

Een hoofdband biedt de perfecte oplossing als het buiten koud is, maar nog niet koud genoeg om een muts te dragen. Bovendien zijn hoofdbanden erg makkelijk te maken, omdat het vaak een rechte lap is die je aan elkaar maakt.

De gebreide hoofdband hierboven door Nancy Ricci heb ik zelf ook gemaakt, en is een van mijn favoriete hoofdbanden! Het patroon is gemakkelijk en snel, maar het gebruik van kabels zorgt ervoor dat je je niet verveelt. Te downloaden in het Engels op deze pagina.

De gehaakte hoofdband is ook snel te maken en makkelijk aan te passen voor een andere maat. Het patroon (hier) is alleen in het Engels, en op sommige plekken niet al te duidelijk. Laat hier dus vooral een reactie achter als je er een vraag over hebt, dan probeer ik je te helpen!

Colsjaal

Gratis brei- en haakpatronen voor de winter foto3

Voor een colsjaal heb je minder garen nodig dan voor een sjaal met losse einden, wat het een hele budgetvriendelijke optie maakt. Een of twee bolletjes wol en je komt al een heel eind.

De gebreide colsjaal is een ontwerp van Purl Bee, en is hier in het Engels te vinden. Zelf vind ik de kleurencombinatie met geel erg mooi.

De gehaakte sjaal is gemaakt door Stephanie van All About Ami. In dit patroon staat de ‘puff stitch’ centraal, een leuke steek om te leren!

En wat maken jullie deze winter?

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Carmen
Hoi! Mijn naam is Carmen en ik ben nu al vier jaar helemaal fan van breien, en sinds 3 jaar haak ik ook bijna elke dag. Ik heb een eigen blog (http://craftyqueens.nl) en schrijf al vanaf het begin wekelijks blogs over haken voor Breiclub.nl.Ik heb de gratis starterscursus haken gemaakt én de amigurumi cursus want ik ben dol op die schattige, japanse beestjes.

Comment Section

2 reacties op “Gratis haak- en breipatroontjes voor de winter


Door Maaike op 2 december 2014

Wat een leuk lijstje! Bedankt dat je mijn handschoenen er ook in opgenomen hebt 😉

Fijne dag xx


Door Carmen op 3 december 2014

Graag gedaan Maaike, ze zijn echt prachtig! Staan hoog op mijn eigen to-haak-lijstje 😉

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.