Zomersokkenkal: De sokken van Janine – deel 1
Zoals u in een eerder blog hebt kunnen lezen, gaan we in de komende maanden een aantal paren sokken breien. Pakketjes zijn te vinden in de webshop van Chefwol.nl .
De verdeling zal als volgt zijn:
Deel 1: 29 juni
Deel 2: 6 juli
Deel 3: 13 juli
Waar komen de patronen te staan?
Op het blog van Breiclub.nl en op het blog van Chefwol.nl
Deel 1:
U hebt voor dit project 100 gram sokkengaren nodig, de mensen die een pakketje aankopen werken met Lang Yarns Mille Colori. En naar wens een set sokkennaalden 2,5 mm of rondbreinaalden in dezelfde maat.
Handig is ook om een goede wolnaald bij de hand te hebben om draadjes mee af te kunnen hechten.
Om te zien hoe ik de steken opzet, ga dan naar deze video: Sokken van Auke deel 1
Stekenproef / steekverhouding:
28 st en 38 naalden is 10 x 10 cm in tricotsteek
Patroon:
Opzetten: 40 – 48 – 56 – 64 – 72 st. Verdeel de steken over de naalden. De eerste helft van de steken komt op de eerste naald, de andere helft verdeel je over twee naalden.
Brei 10 rondes boord. 2 recht, 2 averecht.
Vervolg met 1 toer recht.
Patroon:
1: *2 samenbreien, 2 omslagen, 2 samenbreien door de achterlussen. Herhalen vanaf * tot de ronde is voltooid.
2: *2 recht, 1 averecht, 1 recht. Herhalen vanaf * tot de ronde is voltooid.
3: 1 omslag, 2 samenbreien door de achterlussen, 2 samenbreien, 1 omslag. Herhalen vanaf * tot de ronde is voltooid.
4: *3 recht, 1 averecht. Herhalen vanaf * tot de ronde is voltooid.
Brei tot de gewenste voetlengte is bereikt.
De hiel:
Voor de hielflap gebruiken we de helft van het aantal steken: 20 – 24 – 28 – 32 – 36 in totaal.
Heengaande naald: *1 steek afhalen, met draad achter het werk, 1 recht. Herhaal tot het einde van de naald, keren.
Teruggaande naald: 1 steek afhalen met draad voor het werk, overige steken averecht breien.
Herhaal deze twee toeren tot er 20 – 24 – 28 – 32 – 36 naalden zijn gebreid.
Volgende week gaan we de hiel keren!
Doet u ook mee met de Mystery Blankets die op 1 oktober gaan starten?
Klik voor de versie met wol op deze link.
Klik voor de wolvrije versie op deze link.