De Mystery Blanket 2018 – breien

Heb jij de deken al besteld? De Mystery blanket 2018 gaat starten op 1 oktober. In dit blog ga ik vertellen wat je nodig hebt om de deken te kunnen breien. Het blog met de benodigdheden om te kunnen haken vind je hier.

1: Steekmarkeerders.

Investeer wel in goede steekmarkeerders. Ik gebruik die van Knitpro, juist omdat ze kunnen sluiten. Ze lijken op veiligheidsspeldjes. En tot nu toe is er nog geen een gebroken… (dat kan ik van andere merken helaas niet zeggen) Bij het afbakenen en tellen in deze deken zijn ze belangrijk; het maakt je werk een stuk gemakkelijker.

2:  Breinaalden 40 cm of rondbreinaalden: 3,5 en 4 mm

De juiste maten zijn te vinden in het dropdown menu. Ik heb geprobeerd om geen legio aan naalden toe te passen. Voor het in elkaar zetten van de blokken is een rondbreinaald met een koord van 150 cm heel handig.

3: Breivisjes

Je hebt er 5 nodig.

4: Wolnaalden.

Altijd handig om draadjes mee af te hechten. Door het flexibele oog werkt het met dikkere garens ook makkelijk, die haal je eenvoudig erdoorheen.

Kabelnaalden,

met name de 4 mm kabelnaald.

6: Centimeter.

spreekt voor zich, denk ik.

7: Block matten

Omdat de blokken ongeveer 60 x 60cm worden, ga je het niet redden om die op een Granny blockspanner te kunnen spannen. Daarbij zul je ook wel eens een lapje “recht moeten laten trekken”, voordat je weer verder kunt haken. Block matten zijn een uitkomst. Bestel dan ook direct de T-pins – roestvrijstalen pennetjes, die per 50 worden verkocht.

8: Eucalan

Je hebt er maar weinig van nodig. Ik doe enkele druppels in een spuitfles, leng het aan met water, en bespuit na het vastzetten van mijn haakwerk, het blok met dit mengsel. Dan laat ik het 24 uur drogen. Eucalan hoef je niet uit te spoelen, en maakt je werk zachter.

 

En dan… gaan we rustig aftellen naar 1 oktober!

De Sokkenkalzomer van 2018

De nieuwe sok:

Vanaf 10 augustus gaan we werken aan een sok met alleen rechte en averechte steken. Het plan is om te werken met Calzasocks van Adriafil, in een effen kleur. Daarnaast heb  je rondbreinaalden of sokkennaalden 2,5 mm nodig.

In tegenstelling tot de andere patronen, komt dit patroon alleen op het blog van Chefwol.nl te staan.

De sok zal daar in drie delen worden geplaatst, op 10, 17 en 24 augustus aanstaande.