Creatieve breipatronen in de breiboeken van Bergere de France!

In veel van mijn blogs laat ik breivoorbeelden zien die ik heb gemaakt van patronen uit breiboeken van Bergere de France. Bergere de France komt elk jaar met een nieuw creatieboek uit.

Ik wil graag mijn enthousiasme over deze breiboeken delen, omdat ik dit heel mooie boeken vindt. Je kunt de staaltjes van de wol zien en voelen en er staan mooie patronen in voor jong en oud en voor de beginnende en gevorderde breister.

De breiboeken doen me denken aan de breiboeken van 3 Suisses van vroeger. Ik weet dat mijn moeder deze boeken in de jaren 60 en 70 al had en dat ik als klein meisje met mijn vingers langs de wolstaaltjes ging om te vergelijken en het zo mooi vond om de verschillende kleuren naast elkaar te zien.

Dit gevoel van willen aanraken en kleuren zien heb ik overigens ook als ik een wolwinkel binnenloop. Dan heb ik moeite om me in te houden en zou ik het liefst met tassen vol de winkel uitgaan. Gelukkig houdt mijn verstand en de inhoud van mijn portemonnee me vaak tegen, aangezien ik nu al vaak met meerdere breiwerken tegelijk bezig ben.

Het merk Bergere de France

Bergere de France is een familiebedrijf dat sinds 1946 wol produceert en gevestigd is in Bar-le-Duc in de regio Lorraine in Frankrijk. Daar wordt de wol gesponnen in de eigen spinnerij, gekleurd en tot bollen verwerkt. Voor liefhebbers, de fabriek is te bezichtigen.

Breiboeken op een rijtje

Elk jaar rond de zomer komen het nieuwe creatie- en patronenboek uit. Let even op, omdat het creatieboek alleen de modellen en de wol laat zien en de patronen staan in het aparte patronenboek. Het creatieboek is gratis te krijgen, het patronenboek moet je kopen. Verder brengt Bergere de France door het jaar heen ook verschillende themanummers uit met babypatroontjes of patronen voor beginners. Ik zet er even een paar op een rijtje.

De boeken en wol zijn het gemakkelijkst te verkrijgen via internet op verschillende websites. Als je googled op Bergere de France dan zie je de verschillende winkels en websites in Nederland en België die leverancier zijn van Bergere de France.

Wie is net zo enthousiast over de breiboeken van Bergere de France als ik? En ken je ook de boeken van 3 suisses van vroeger nog?