Yarnbowl

Yarnbowl?
Op Pinterest of Instagram kom ik het wel eens tegen: foto’s van mooie bollen wol in een bakje waar een gaatje in zit. Door dit gaatje haal je dan het uiteinde van je bol wol waar je mee aan de slag gaat. Maar wat is het toch? Ik heb het in ieder geval nog nooit gezien in een wolwinkel.

En als ik er een beetje op let, kom ik overal op internet de zogenaamde ‘yarnbowl’ tegen. Hier een aantal afbeeldingen van exemplaren die ik tegen ben gekomen de laatste tijd. Daarna deel ik mijn eigen ontdekte versie graag.

Yarnbowl

Wanneer ik de term Yarnbowl google, kom ik al snel terecht bij verschillende Etsy winkeltjes waar allerlei leuke en mooie exemplaren verkocht worden. En voor heel verschillende prijzen!

Ik zie ze voor €20,- maar ook gewoon voor meer dan €200. Dat vind ik aardig aan de prijs voor iets waarvan ik nog niet overtuigd ben waar het voor is.

Nog een korte zoektocht op verschillende websites leert mij dat de Yarn Bowl is waarvoor ik al dacht dat het was.

En het is echt super simpel: het is een bakje waar je je wol in doet en het zorgt ervoor dat je bal niet de hele tijd weg rolt terwijl je aan het breien bent.

Blijkbaar is dit een probleem voor een aantal breisters maar ik ervaar het niet als vervelend. Wat mij wel overtuigde: door een Yarnbowl te gebruiken, blijft je wol mooi schoon tijdens het breien (niet dat mijn bank nu zo vies is maar je weet natuurlijk maar nooit).

En er is nog een voordeel: wanneer je een bol wol gebruikt waarbij de draad waarmee je breit vanuit het midden komt, kan het gebeuren dat je vaak aan de wol moet trekken tussendoor wat je wellicht wat vertraging oplevert en je niet soepel door kunt breien. Je kunt er voor kiezen om dan eerst een bolletje te draaien van binnenuit zodat de draad aan de buitenkant komt maar dat kost ook extra tijd (en moeite).

Maar om dan deze bedragen uit te geven aan een Yarnbowl…

Ik heb een eigen Yarnbowl bedacht voor slechts €2,49: een vergiet van Kruidvat! En dat ook nog in hip mint groen! Het vergiet is overigens ook in poeder roze te verkrijgen. En dat ziet er dan zo uit: 

Kende jij de Yarnbowls en waarom maak je er gebruik van?