Altijd vijf projecten in de tas

Mijn zelfgemaakte tas met brei- en haakprojecten staat altijd in de huiskamer. Ik ben weer eens met vijf projecten tegelijk bezig: een paar huissokken, een omslagdoek, een col, een trui en een sjaal. Heerlijk!

Nu ik de sociale media ook voor mijn hobby heb ontdekt, kom ik eindeloos veel leuke dingen tegen die ik wil maken en ontdekken. Pinterest weet steeds wat ik leuk vind en Youtube is een onuitputtelijke bron voor haak- en brei-instructies.

Nuttige Handwerken

Als klein meisje was ik al dol op haken en breien en met alles tegelijk bezig zijn. Niet vreemd voor iemand uit een familie waarbij de vrouwen altijd met ‘nuttige handwerken’ bezig waren.

Ik ben nog van de generatie waarbij de meisjes op de lagere school handwerken kregen, terwijl de jongens handenarbeid gingen doen. Die handwerklessen waren wel leuk hoor, maar daar heb ik niet veel nieuws geleerd. Ik had toen al m’n eigen haak- en breiprojecten: speelgoedbeesten, truien, tassen etc. Ik vond het fantastisch om steeds iets nieuws op te zetten, meestal lukte het me niet om het ook af te krijgen… herkenbaar?

Van mijn moeder kreeg ik een abonnement op het handwerkblad Ariadne. Iedere jaargang verzamelde ik keurig in een linnen opbergbox. Tot voor kort lagen ze op zolder in mijn ouderlijk huis. Achterhaalde troep dacht ik. Toen ik ze toch maar eens mee naar huis nam en er nog eens in ging bladeren, bleken er geweldige steken en patronen in te staan! Je kunt het allemaal nog steeds maken. De Ariadnes schijnen nu zelfs veel geld waard te zijn… dus toch maar goed bewaren.

Projecten

Mijn honger naar mooie garens en leuke haak- en breipatronen is nog steeds onstilbaar. Maar nu maak ik mijn projecten af. Tegenwoordig maak ik een foto en zet m’n afgeronde haak- en breisels op Ravelry.com (kijk maar eens op YannaBrothers). M’n projectenpagina begint zich al aardig te vullen met vooral omslagdoeken en sjaals. Ieder project heeft de naam van de eigenares. Want ik kan toch niet alles zelf dragen.

Omslagdoek Nelleke

Mijn droom?

Ooit nog eens te kunnen leven van mijn creatieve uitspattingen en met heel veel projecten tegelijk bezig te zijn.