Kerstinspiratie met gratis patronen

Sinterklaas is het land weer uit en dan komen de kerst spullen tevoorschijn. Thuis vinden we de kerst periode altijd veel te snel gaan en moet de kerstboom altijd weer veel te snel naar boven. Kerst kun je met een woord goed beschrijven! Gezelligheid!

Vandaag ben ik op zoek gegaan naar leuke kerstinspiratie met gratis patronen. 

Gratis patronen

Dit was het eerst patroontje die ik op de Drops site tegen kwam die ik ontzettend leuk vind, zeker als je kinderen hebt. Dan kun je deze leuke muts maken en leg je hem als cadeautje onder de kerstboom. Het patroon is in het Engels.

Naar het patroon.

Deze kerststerren vind ik ook wel super gaaf! Erg leuk zo om te gebruiken op de kersttafel! Zeker met dat groene takje erbij. Er zit ook een haakschema bij en het is een Nederlands patroon.

Naar het patroon.

Bij kerst denk je natuurlijk ook aan sneeuw. Deze sneeuwpop kan je eigenlijk overal ophangen of het nu in de boom is of aan de deur dat maakt niet uit. Dit is een haakpatroon en is in het Nederlands.

Naar het patroon.

Geef je wijnfles een kersttint. Nu maak je van die saaie fles (en ik houdt niet van flessen op tafel) een leuk decoratiestuk op tafel. Zo zou ik het niet zo erg vinden als deze fles op tafel blijft staan. Het is een breipatroon en hij is ook nog eens in het Nederlands geschreven.

Naar het patroon.

Een echt kerstpakje voor de kleintjes! Hij ziet er simpel uit met twee kleuren, maar hij is wel ontzettend leuk. Het is een breipatroon en ook nog eens in het Nederlands.

Naar het patroon.

Wat willen we nog meer?