Ik vergeet je niet!
Ik vergeet je niet!

Daar zijn we dan in 2021 aangekomen. Heel graag wens ik iedereen een heel mooi jaar met veel creativiteit en alle goeds, gezondheid en geluk!

We leven nog steeds in een periode dat we veel thuis blijven en zeer weinig mensen ontvangen. Zelf vind ik het nog steeds goed te doen, al zijn er dagen dat het echt vervelend is. Verjaardagen bijvoorbeeld. Ook dan kun je natuurlijk toch heel goed aan mensen laten weten dat je aan ze denkt, met een telefoontje of een kaartje en soms zelfs een bezoekje.

Met een kaartje kun je ook nog wat leuks meesturen. Vorig jaar zag ik al klavertjes vier op kaarten en hartjes, super lieve acties om oudere mensen zo een berichtje te sturen. Zelf stuurde ik met kerstkaarten gehaakte engeltjes mee. Ik stuurde ook “ik-vergeet-me-nietjes” naar een aantal vriendinnen, in de vorm van speldjes die ik kocht voor het goede doel Alzheimer.

Dat inspireerde me toen ik iets wilde haken voor ons buurmeisje die 8 werd in de eerste week van januari. Vandaag laat ik het begin zien: gehaakte vergeet-me-nietjes.

Wat heb je nodig:

Lichtgeel en lichtblauw katoen
Een bijpassende haaknaald, ik gebruikte nr 3
Een schaar en een naald om af te hechten

Hoe haak je het:

Begin met lichtgeel en maak een magische ring
Toer 1: haak een beginstokje (of 2 lossen) en 9 halve stokjes in de magische ring. Sluit de toer met 1 halve vaste, wissel van kleur naar lichtblauw.

Toer 2: *in de eerstvolgende steek [1 halve vaste, 3 lossen, 2 stokjes], in de volgende steek [2 stokjes, 2 lossen, 1 halve vaste]*, het deel van * tot * vormt 1 bloemblaadje en dit deel herhaal je nog 4x, zodat je 5 bloemblaadjes hebt.

Knip de draad af en hecht netjes af.

Het is heel handig om direct om de gele draadjes heen te haken en om het lichtblauwe begindraadje, dan zijn die gelijk afgewerkt. Dat deed ik zelf vanaf m’n tweede bloemetje.

Deze bloemetjes zijn al super leuk om met een kaartje mee te sturen. Je zou er ook een klein veiligheidsspeldje achter kunnen zetten, dan is het een broche. Ook leuk om een stel aan een draad te rijgen, als slingertje.

Ik maakte ook een slinger met mijn bloemetjes, in mijn volgende blog laat ik zien hoe ik dat gedaan heb.

Deze blog is met veel plezier geschreven door

Akkelien Smink

Volg je mij al?
https://debreimeisjes.blogspot.com/

En dat kan ook via
Facebook: @debreimeisjes
Instagram: @debreimeisjes

Liefs van De Breimeisjes!

Over de schrijver
Hallo, mijn naam is Akkelien Smink. Ik ben getrouwd (in 1991) en moeder van een zoon (2000) en wij wonen in Friesland. Zelf ben ik geboren in 1965 en ik heb dan ook handwerkles gehad op de lagere school, zoals dat toen heette. Ook leerde ik wel eens wat mijn moeder en haar moeder. Handwerken heb ik altijd leuk gevonden en ging als een rode draad mee door alle opleidingen die ik volgde. Op de HAVO koos ik textiele werkvormen als examenvak en op de pedagogische akademie haalde ik alle aantekeningen, ook die voor handwerken. Natuurlijk zijn er jaren geweest dat ik nauwelijks een haak- of breipen aanraakte en toch pakte ik regelmatig de draad en wat naalden weer op. Sinds een aantal jaren haak en brei ik er weer vrolijk op los, vaak samen met vriendin Lydia en zo ontstonden De Breimeisjes. Die naam klopt niet helemaal, maar klinkt wel lekker. Er kwam een website en later een blog, om te laten zien wat we allemaal maken. Dat is meer “mijn ding”, vooral het bijhouden van de blog (debreimeisjes.blogspot.nl) vind ik erg leuk. Zonder Lydia was het vast niet eens ontstaan, dus blijft het De Breimeisjes. Nog steeds hebben Lydia en ik regelmatig “club”, dat wil zeggen: we drinken koffie/thee, nemen daar wat lekkers bij, kletsen heel wat af en ondertussen zijn we aan het haken of breien. Altijd weer inspirerend!
Tineke Weerstand
Door

Tineke Weerstand

op 29 Jun 2021

Hallo, Zou ik 1 zo'n gehaakt vergeet mij niet kunnen kopen? Gr. T. Weerstand

Reactie plaatsen
Your information is safe with us