Een dagje KreaDoe

Afgelopen week vond alweer de 37ste editie van de KreaDoe in de jaarbeurs in Utrecht plaats. Woensdagochtend 2 november ging het creatieve evenement om 10.00 uur van start.

KreaDoe is de beurs voor elke creatieveling, jong of oud, om inspiratie op te doen en op te hoogte te blijven van de laatste trends maar vooral een gezellig dagje uit! Tijdens de beurs worden verschillende creatieve hobby’s gepresenteerd, zoals kaarten maken, tekenen en schilderen, boetseren en haken & breien.

Daarnaast is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een gezellige workshop. Dit jaar was er naast een haakplein een boekenplein waar je bekende bloggers en auteurs kon ontmoeten. Ook was er een oude ambachten theater waar diverse oude ambachten zoals kantklossen en tingieten werden gepresenteerd.

KreaDoe

Vorig jaar trok de beurs ruim 38.000 bezoekers. Uit onderzoek bleek dat 54% van de bezoekers geïnteresseerd waren in haken & breien! De meeste bezoekers gaven aan meerdere hobby’s te hebben maar wanneer gevraagd werd naar de belangrijkste hobby stond haken & breien overduidelijk op nummer 1.

Helaas was ik vorig jaar niet geweest zodoende des te meer reden om dit jaar wel een kijkje te gaan nemen. Een week voordat de KreaDoe plaatsvond besloten een vriendin van mij en ik om te gaan. Ik regelde kaartjes en we spraken af om vrijdag 4 november naar Utrecht te gaan. Tegen 11.00 uur kwamen we in Utrecht aan.

Ik had een lijstje gemaakt met wat ik nodig had en alvast een plattegrond uitgeprint waarop ik had aangegeven waar ik zeker heen wilde! We kwamen aan en besloten om te starten bij de rechtse buitenring van hal 8.

Al gauw kwamen we aan bij het haakplein en keken we onze ogen uit bij de stand van Claire Boeter. Overal lagen leuke gekleurde sjaals en mutsjes, een supergave tas, kroonluchter en heel veel leuke bolletjes wol.

Toen we onze weg vervolgden zagen we de nieuwe CAL deken van Jolanda & Naomi, genaamd Double Trouble. En wat is die deken mooi!!! Uiteraard stopten we even bij ons favoriete winkeltje in Wagenberg, Atelier Bonita-Loka, om met Ester en Carla te kletsen.

We voelden aan de mooie droomdeken bij Wolplein en zagen de prachtige handpoppen van CuteDutch. Tussendoor dronken we nog een heerlijke smoothie.

Wat was het leuk maar vooral ook druk! Gelukkig delen mijn vriendin en ik dezelfde passie en konden we een heleboel “kaarten-maak-stand” overslaan. Wel liepen we bewust heel hard door bij al die prachtige viltpoppetjes. Mede doordat we beiden zeker nog niet gestarte vilt projectjes hebben liggen.

Wat vooral opvallend was dat de haak- en wolstands enorm druk waren dat het soms echt een beetje dringen was. Voor de Mystery Blanket 2016 scoorden we leuke bolletjes wol bij Sweetappledesign en de Wolmarkt. Verder kochten nog wat leuke labeltjes en knopen.

Tegen 16.00 uur waren we moe en voldaan weer onderweg naar huis. Wat was dat een leuke en vooral gezellige dag!

Zijn jullie ook op de KreaDoe geweest? Deel je ervaringen met ons!