Knitmeter.com: Hou je garenverbruik bij! - Breiclub.nl
Knitmeter.com, handig om bij te houden hoeveel meters je verwerkt!

Knitmeter.com, handig om bij te houden hoeveel meters je verwerkt!

Knitmeter.com: veel mensen kennen deze website ondertussen al. Maar wat doet het eigenlijk? En wat kun je daar?

Laten we eerst maar eens bij het begin beginnen. Ik kwam Knitmeter tegen in 2007. Het is een Engelstalige website, waarbij je gratis lid kunt worden. Het kost je alleen even tijd om een goede login naam en wachtwoord te verzinnen. Dat is alles!

Dan wordt er een pagina gemaakt, waar je je garenverbruik kunt registreren. Ik laat je met plaatjes meekijken hoe dit nu precies in zijn werk gaat.

Knitmeter.com

Links op de website zie je dus onder het logo dit gedeelte:

knitmeter

Als je begint zul je eerst even wat dingen in moeten stellen. Bij length (lengte) zet ik hem standaard op meters, je kunt namelijk ook kiezen voor yards.

Je ziet in een oogopslag, dat je kunt kiezen uit knit, crochet, spin, weave. (breien, haken, spinnen, weven).

In het begin was de keuze alleen knit of crochet, maar omdat veel spinners en wevers ook wilden weten hoeveel meters ze gebruikten, hebben ze dit in de loop der tijd verbeterd en erbij gezet.

Knitmeter: De projecten

We gaan een stapje verder: de projecten.

Onder het kopje Projects (projecten) ziet u, als u begint alleen het vakje New Project – een invulvlakje en het woord Add staan. Als u daar uw project invult, en op Add drukt, dan wordt dit in het lijstje gezet.

Die van mij ziet er dus uit als het onderstaande plaatje.knitmeter

We kijken nu nog even naar de rechterkant van de website. Daar staan de Widgets. Widgets zijn eigenlijk kleine tekstvakjes, waarin onder meer html-codes verwerkt zitten.

Zo’n vakje kun je op je eigen website plaatsen, of op je blog, zelfs op Ravelry zou je ze kwijt kunnen. We kijken nu even naar mijn widgets…

knitmeter

knitmeter

Knitmeter: widget maken

Als je op de knop Create klikt, kun je daar je eigen widgets aanmaken. Ook kun je daar ingeven wat hij precies moet onthouden:  je kunt namelijk kiezen uit diverse opties. Je komt op een pagina, die er zo uitziet:

knitmeter uitleg

Je kunt hier aangeven wat je wilt: wil je dat de knitmeter het totale aantal meters over langere tijd bijhoudt, bijvoorbeeld, dan open je het drop-down menu. Per widget kan hij 1 hobby verwerken, maar over het tijdbestek en in de kleuren die jij zelf kiest.

De knop save is wel heel belangrijk; hier sla je het mee op, en kun je ook de html codes genereren, die nodig zijn om het op je blog te kunnen plaatsen.

Scroll je dan naar beneden, dan krijg je de code’s in beeld:

knitmeter uitleg
Die kun je met een druk op de knop selecteren en in de betreffende ruimtes op je blog plakken. Wel even opslaan natuurlijk, anders is al je werk voor niets.

Knitmeter: Waarom is dit handig?

Mensen die al langere tijd bezig zijn, verwerken heel wat meters in hun werk. Je hebt op een gegeven moment geen idee, hoeveel kilometers je hebt gemaakt door de tijd heen. Dit hulpmiddel houdt het voor je bij, en dat is gewoon hartstikke leuk én handig!

Welke tools gebruik jij om bij te houden hoeveel meters je gebreid of gehaakt hebt? Is het een handige tool?

Reactie plaatsen