Page content

Vragenvuur

Vragenvuur-1

Ik schrijf mijn blog voor jullie, de lezers, maar misschien net niet over wat jullie willen weten, vandaar dat ik wil beginnen met een terugkerende blog. Een vragenvuur.

Wil je iets weten op haakgebied, is een techniek niet duidelijk, vragen over materialen, kom je niet uit een patroon? Laat het me weten en dan zal ik proberen in een blog een antwoord op de vraag te geven of zaken voor je uit te zoeken.

Een vraag die ik al diverse keren voorbij heb zien komen op facebook en forums is hoe iemand zo snel kan haken. Ik ben zelf niet zo’n snelle haakster, mijn tempo ligt niet hoog en daarnaast heb ik ook een druk leven met 2 dochters en een baan. Waarom is de een veel sneller dan de ander? 

Ik denk in eerste instantie niet dat snelheid ertoe doet, de een is snel en de ander niet. Het gaat vooral over het gevoel wat je er zelf over hebt.

Als je als langzame haakster bij iemand anders het ene werkstuk na het andere werkstuk van de naald ziet vliegen dan vraag je je af wat doe ik verkeerd? Dat kan soms best frustrerend zijn.  Je doet niets verkeerd. Iedereen werkt in zijn eigen tempo. Voor mij is haken een hobby die ik beoefen om me te ontspannen.

Iemand die snel haakt kan daar waarschijnlijk ook niks aan doen, die kan gewoon snel werken of heeft een andere tijdsindeling.

 Vragenvuur-2

Als ik een omslagdoek haak dan doe ik daar soms wel enkele maanden over. Dat heeft te maken met hoe druk het thuis en op het werk is en soms heb ik ook gewoon even geen zin. Of doe ik iets anders tussendoor. Voor mij een prima tempo, want ik hoef niet elke week een omslagdoek af te hebben.

Ik heb eigenlijk altijd meerdere projecten liggen. Het een iets waar je meer bij moet nadenken en het ander iets wat je zo kan oppakken, het ligt aan mijn bui waar ik zin in heb.

Voel je in ieder geval als langzame handwerker niet opgejaagd door snellere handwerkers, want dat is absoluut niet de bedoeling van de snellere handwerkers.

Plezier in wat je doet moet voorop staan, het haken is op zichzelf al een plezier en zo kunnen we allemaal van onze hobby genieten.

Vragenvuur-3

Ik zou het ook leuk vinden om met een breister in contact te komen, zodat we ook brei-vragen kunnen beantwoorden.

Je vragen kun je hieronder plaatsen, maar stuur je liever een uitgebreide vraag of liever anoniem, dan kun je de vraag sturen naar esmaakthet@gmail.com

En zodra ik wat vragen binnen heb, ga ik aan de slag. Mocht je dit bericht later lezen dan het gepubliceerd is, dan kun je altijd nog vragen insturen.

Het lijkt mij leuk als ik er zo nu en dan op terug kan komen. Dan blijft het echt een blog voor en door handwerkliefhebbers. 

Hou je haaks, Es maakt het

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Esther
Ik ben Esther, moeder van 2 dochters van ’02 en ’09, we wonen met zijn drietjes in Zeeuws Vlaanderen. Ik handwerk al sinds ik klein ben, talent van mijn oma gekregen, van haar heb ik ooit leren breien, maar daar doe ik nu niks meer mee. Verder heb ik heel veel achter de naaimachine gezeten, maar met de komst van de kinderen moest ik ruimte inleveren en wat is dan makkelijker dan haken? Het neemt niet veel plek in en je kunt het zo weer wegleggen. In eerste instantie veel kleinere projecten zoals amigurumi’s, toen de wensenlijst van mijn dochters was afgewerkt ben ik grotere dingen gaan haken. Zoals sjaals en omslagdoeken. Ik vindt het leuk om patronen uit te pluizen, iets wat eerst leek alsof ik het niet zou kunnen, dat het dan wel lukt. Hou je haaks, Es maakt het

Comment Section

2 reacties op “Vragenvuur


Door Tiny Verkaik op 29 juni 2016

Mijn vraag is wat wordt er bedoeld met 2×1 en 1x2in een haakpatroon.


Door clomp op 4 augustus 2016

Hoi1
ik hoop erg dat je mij met hetvolgende kan helpen:
Wat betekend (een australisch patroon):
shell b (dec tr over next 2 1-ch sps)
en
work next row in patt until reaching the middle 2 1 cch hs sps at the centre of row

hoop erg dat je me kan helpen
heb komt van het patroon spotlight hooded jacket bouvardia en dit is aan het eind vd capuchon.
dank en groeten!

Plaats een reactie


*