Page content

Slingerketting haken

slinger

Binnenkort start bij ons thuis de feestmaand: zoon jarig, Sinterklaas jarig, dochter jarig! Om in het thema ‘feest’ te blijven, bedacht ik dat het leuk zou zijn een slinger te haken!

Net als vroeger

Bij mijn moeder aan de keukentafel vroeger werd heel wat afgeknutseld. Het maken van slingers was mijn favoriet. En dan bedoel ik die kettingen van stroken vouwkarton. Het idee voor een gehaakte variant voor de kinderverjaardagen was geboren!

slinger

met mijn kinderen knutselde ik ook een papieren variant

Slingerketting

Een mand vol met bollen in pastelkleurtjes stond al een tijdje in de woonkamer. En dit is typisch zo’n project voor restjes! Ik haakte de ketting van steeds een ander kleurtje: een slingerketting! Hieronder lees je hoe ik te werk ging.

slinger

Winactie

Wil je zelf ook zo’n slinger haken? Ik heb nog wat bollen over, en geef deze cadeau! Lees meer over deze winactie op mijn blog.

slinger

Benodigde haaktechnieken

Lossenketting, halve vaste, halve stokjes.

Benodigdheden

Haaknaald 4, Restjes garen in bijpassende kleuren (in mijn geval gebruikte ik Phildar partner baby en Philder super baby)

slinger

Beschrijving

Toer 1: Haak 35 lossen en sluit met een halve vaste.

Toer 2: Haak 2 lossen (deze gelden als eerste halve stokje) en haak in alle volgende steken een half stokje (herhaal 4 keer)

Toer 3:

Pak nu een andere kleur draad, en haak weer 35 lossen, een halve vaste en 4 rijen halve stokjes

Herhaal nu toer 2 en 3.

Let op! Bij het aansluiten van een nieuwe kleur, zorg je na 35 lossen, dat je voordat je de halve vaste maakt om hem te verbinden, hem door de vorige ketting haalt

Ga zo door tot je je slinger lang genoeg vindt. Ikzelf haak nog even door tot ‘ie lang genoeg is voor de versierde kinderstoel!

slinger

 

Veel haak (en feest) plezier!

Volg je me al op Facebook, Instagram en Youtube @liefgehaakt?

Mijn blogs vind je terug op http://www.lief-gehaakt.blogspot.nl  

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Wietske
Liefgehaakt: Ik ben Wietske, 36 jaar, alleenstaande moeder van 2 kindjes (zoon van 6 en dochter van 3) en werkzaam als communicatiemedewerker. Ik haak nog maar enkele jaren. Toen ik voor mijn dochtertje niet het mutsje kon vinden dat ik voor haar wilde, besloot ik het zelf te gaan haken. Na een cursus ben ik echt 'hooked'. Ik haak iedere dag! Ik maak voornamelijk items voor babytjes: fotoprops voor newbornfotografie maar ook kraamkadootjes. Af en toe haak ik ook iets voor mezelf of voor mijn interieur. Een ander hobby van mij is fotografie; ik houd van mooie plaatjes. Graag maak ik mensen blij en hoop andere haaksters te inspireren. Volg je mij al op Facebook of Instagram @liefgehaakt ? Mijn blogs vind je terug op http://lief-gehaakt.blogspot.nl

Comment Section

7 reacties op “Slingerketting haken


Door Wietske (Liefgehaakt) op 29 oktober 2017

Let op! In mijn patroon is een foutje geslopen. Bij toer 3 spreek ik over halve vasten. Dit moeten halve stokjes zijn!!!


Door De Wulf Ingrid op 29 oktober 2017

Wietske graag zou ik deze mooie wollen winnen en brei en haak ik dan knuffeldoekjes voor oeganda,binnenkort vertrekt er iemand naar daar.

Door Marianne Akerboom op 31 oktober 2017

Wat een leuk idee. Nooit bij stil gestaan om hier mijn restanten voor te gebruiken. Meestal haak ik mijn restanten op in kindermutsen die ik aan diverse goede doelen doneer. Maar deze frisse kleurtjes heb ik niet en kan ik daar meisjesmutsjes van maken.


Plaats een reactie


*