Actiepakket: Mystery Blanket 2018

De inschrijving voor de Mystery Blanket 2018 is geopend! Het thema van de Mystery Blanket is "Around The World" en we hebben dit jaar een luxe, jubileum editie. Deze editie wil je niet missen!

Page content

Pixelhaken – hoe doe je dat?

Met pixelhaken kun je dekens maken met een afbeelding erin gehaakt. Je kunt kiezen tussen 2 technieken om te gebruiken: corner to corner en mee haken met stokjes of vasten.

Beide technieken zal ik jullie uitleggen.

Corner to corner (C2C)

Bij deze techniek begin je, zoals de naam al zegt, in een hoek van je haakwerk.

  1. Haak 6 lossen, haak 1 stokje in de 4de losse vanaf de haaknaald. Haak 1 stokje in de laatste 2 lossen.
  2. Haak 6 lossen, haak 1 stokje in de 4de losse vanaf de haaknaald. Haak 1 stokje in de laatste 2 lossen. Klap nu het haakwerk om, als het goed is kom je nu bij de 3 lossen van stap 1 uitkomt, haak 1 halve vaste. Haak 3 lossen (eerste stokje), haak 3 stokjes om de lossen van stap 1.
  3. Haak 6 lossen, haak 1 stokje in de 4de losse vanaf de haaknaald. Haak 1 stokje in de laatste 2 lossen. Je klapt nu het haakwerk weer om en haak een halve vaste. Haak 3 lossen (1ste stokje) Haak 3 stokjes om de 3 lossen van het eerste blokje van stap 2.

 

Dit project staat nog hoog op mijn lijst om te gaan haken.

Mee haken met stokjes of vasten

Je werkt hier net als bij de corner to corner, met een telpatroon. Echter nu werk je per rij af. Elk hokje is 2 vasten of 2 stokjes (het is maar net wat je mooi vind).

corner to corner

https://nl.pinterest.com/hykejanke/pixelhaken/

 

corner to corner

http://madebyleontine.blogspot.nl/2015/10/inspiratie-zondag-pixel-haken.html

Als je nog meer ideeën zoekt, er zijn verschillende groepen op facebook te vinden en natuurlijk via pinterest.

Ook kun je op google zoeken onder: telpatronen, pixel haken en borduurpatronen.

En natuurlijk als je zelf een afbeelding wilt omzetten, dan raad ik www.stitchboard.com sterk aan. Daar gaat het heel makkelijk.

Hebben jullie al eens wat gemaakt met 1 van deze 2 steken?

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Danielle
Ik ben Daniëlle Ketterink en ik ben 22 jaar. Ik woon samen met mijn vriend Mark in Enschede. In het dagelijks leven ben ik veel bezig met haken, diamond painting en andere creatieve dingen. En qua sporten zwem ik veel en ik doe aan rolstoelhockey. Ik heb een beperking maar daardoor laat ik me niet tegenhouden in het haken. Ik doe ook mee met de Mystery Blanket 2016, daar ben ik al een aardig eind mee op weg. Ook zijn wij in het bezit van oldtimers, o.a. een Renault 4, Volvo 245, Renault Fuego en een Land rover 109. Ik ben lid van de evenementen commissie van de Renault 4 club.

Comment Section

2 reacties op “Pixelhaken – hoe doe je dat?


Door Lara op 5 april 2017

Hey Danielle, een pixeldeken haken zit ook bij mij nog steeds in de planning. Hoe doe je dat met c-2-c en dan vooral de kleuren wisselen? Want omdat ik dat nog niet zo zie zitten heb ik het project elke keer voor me uit geschoven. Kun jij me dat uitleggen of doorverwijzen naar een uitleg? Dank, groetjes Lara


Door Danielle op 2 mei 2017

Hallo Lara,
Voor een uitleg zou ik je heel graag willen verwijzen naar de facebook groepen: pixelhaken. Daar heb ik ook altijd veel tips vandaan kunnen halen.

Ik hoop dat je het nu wel aandurft om er aan te beginnen

groetjes Danielle

Plaats een reactie


*