Page content

Warm gemutst

Beanie

Op de beurs in Rijswijk kom ik bijna altijd Marlaine tegen. Marlaine is een bedrijf dat bestaat uit moeder en dochter. Ze proberen anderen door het verkopen van complete haakpakketten te stimuleren tot prachtige eigengemaakte creaties. Sinds een tijdje ontwerpt Manon van Marlaine ook haar eigen patronen, waaronder de “Beanie little sparkle”. Toen ik deze muts zag was ik direct verliefd. Door de vele beschikbare kleurencombinaties kan je hem matchen aan bijvoorbeeld je winterjas.

Ik koos ervoor om een kant en klaar pakket te nemen met de kleuren bruin, wit en goud. Een knallende muts!

Haaknaald 15 had ik trouwens niet in mijn bezit dus die had ik ook nodig. Wat een joekel als je gewend bent met 3 mm te haken! Gelukkig weegt hij niet zo veel, daardoor is hij nog goed te hanteren.

 Beanie

Eenmaal thuis ging het pakket natuurlijk direct open. Vol goede moed ben ik gestart met het project. Haken met haaknaald 15 was voor mij echt een uitdaging. Hoe krijg je alles mooi gelijkmatig, niet mooi genoeg dus hup terug en opnieuw beginnen. Alle aangeleerde trucjes vervielen door de joekel van een haaknaald. Armspieren worden gekweekt kan ik je vertellen! Wat een supergaaf project is dit.

Beanie

Als je eenmaal gevoel hebt met het haken met zo’n grote naald gaat het snel. Maar voordat ik dit gevoel had was ik al 3 kwartier verder. Haken met 3 draden is sowieso ook een dingetje. Zo’n slimpie als ik laat nog weleens een draadje vallen dus hup, een stuk uithalen en overnieuw!

Na 2 uur had ik mijn PERFECTE muts, dat dan weer wel! Foutjes zijn not-done  zegt de perfectionist in mij.

De muts is voor iedere maat aan te passen dankzij de goede uitleg in het patroon, dus iedereen kan hem op maat maken!

Doordat de muts met zo’n grote naald is gehaakt is hij lekker opengewerkt wat weer een leuk effect op je hoofd geeft. Een keer wat anders dan alle standaard mutsen! Hij zal een brunette dan ook anders staan dan een blondine door de kleur die er doorheen komt, altijd uniek!

Om de muts helemaal af te maken heb ik er nog een pompom opgemaakt zoals ze ook in haar patroon aangeeft. Dit is echt de finishing touch van je muts. In de pompom gebruik ik extra “sparkle”, dit maakt hem nog gaver.

Het eindresultaat:Beanie

 Beanie

 

Ik ben trots! Ik ga hem echt vaak dragen, hij zit super lekker!

Wil je hem ook maken?

Het patroon vind je hier.

Het pakket vind je hier.

Veel haakplezier!

Liefs,

Minke

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Minke
Mijn naam is Minke, 27 jaar oud en ben een fanatiek amigurumi-haakster. In mijn blogs wil ik jullie meenemen in de trends, events en alles wat er hip is omtrent het amigurumi-haken. Mijn haakervaring is nu ruim 2 jaar, eigenlijk nog heel kort. Maar doordat het haken me zo “gegrepen” heeft is het niet meer uit mijn leven te denken. Kasten vol met garen liggen te wachten tot mijn haaknaald er iets moois van gaat maken. Momenteel ben ik vooral bezig met het uitdagen van mezelf. Dit doe ik door moeilijke projecten of moeilijkere garen te gebruiken en hier zal ik jullie de komende tijd alles over vertellen! Om te kijken wat ik zoal heb gehaakt in de afgelopen jaren kan je mijn facebookpagina bezoeken onder: http://www.facebook.com/minkjes. Alles wat er nog gaat komen ga ik zoveel mogelijk met jullie delen!

Comment Section

1 reactie op “Warm gemutst


Door De Breimeisjes op 7 oktober 2017

Ja, het wordt al echt mutsenweer! Ik heb zelf net een nieuwe muts gebreid 🙂
Groetjes,
Akkelien

Plaats een reactie


*