Page content

Yarn Sleeves… wat zijn dat?

Weer wat nieuws, hoor ik u denken. En dat klopt. The Purple Lady is degene die ze heeft bedacht, en wij maakten er kennis mee op de Handwerkbeurs. Zij maakt ze uit tricotstof, die zorgen voor de juiste rek voor de Yarn Sleeve.

Wie is The Purple Lady?

Tirza Haasnoot, een jongedame uit Ede is het creatieve brein achter The Purple Lady. Haar favoriete kleur is paars, en daar komt ook de naam vandaan.  Het handwerken zit haar in de aderen, want ze kan ook keurig netjes breien. Daarnaast maakt ze ook steekmarkeerders en projecttassen.

Maar wij zijn dus gevallen voor de Yarn Sleeves.

Een Yarn Sleeve is  dus een stoffen “zakje”, waarin een cake van 100 gram garen past. Dit zakje kun je dicht vouwen, en zo in je tas stoppen. Als je dan de werkdraad uit het midden van de cake pakt, blijft het zakje keurig op zijn plaats, en kun je zonder zorgen breien of haken. Heel handig voor reizigers, die graag in bus, tram of auto handwerken.

De Yarn Sleeve, die een cake bevat, blijft in principe ook op zijn plaats staan. Mocht de cake in de Yarn Sleeve onverhoopt toch vallen, dan houdt de sleeve niet alleen het garen op zijn plaats, maar het voorkomt ook dat het garen stof van de vloer opneemt, of vuil wordt.

Ook kun je de Yarn Sleeve gebruiken voor het bewaren van een flinke bol vulmiddel. Zo hoef je niet een hele baal in je tas te stoppen voor het geval dat je onderweg op een punt komt, dat je je amigurumi op moet vullen. Je hebt dan precies genoeg bij je, voor je project. Ze zijn er in diverse prints.

En de prijs? Voor €4,95 heb je al een leuke met cactussen, hertjes of polka dots.

Ze zijn niet alleen te verkrijgen via de shop van The Purple Lady, maar sinds kort ook exclusief bij Chefwol.nl

Fotorechten: ©Alexa Boonstra voor Chefwol.nl

Productrechten: ©ThePurpleLady

Welke tools vindt u handig om te gebruiken? Laat het ons weten onder dit bericht of op Facebook.

 

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Bianca
Hoi! Mijn naam is Bianca en ik brei en haak al bijna 40 jaar. Naast blogger bij Breiclub ben ik ook Service Manager en verantwoordelijk voor de klantenservice. Het contact met allerlei breisters en haaksters is zó leuk!Ik maak het liefst sokken - gebreid of gehaakt, wanten, vingerloze wanten, polswarmers - gebreid of gehaakt, truien, vesten, kanten shawls, inbreiwerk... je kunt het zo gek niet noemen!Via Breiclub hoopt ze een klein beetje van haar kennis over te dragen!

Comment Section

2 reacties op “Yarn Sleeves… wat zijn dat?


Door De Breimeisjes op 27 februari 2018

Een goed idee, en wat een fantastisch stofje!
Groetjes,
Akkelien


Door Marjan op 4 maart 2018

Het lijkt mij een handig idee. Kun je er ook je handwerkje bij in doen, voor onderweg als je b.v moet overstappen of op de plaats van bestemming bent?

Plaats een reactie


*