Page content

Kleuren kiezen

Ga je een nieuw project aan, maar twijfel je over de kleuren die je moet kiezen? Heb je wel een idee maar weet je niet of de kleuren wel echt bij elkaar passen? In dit blog verklap ik hoe ik garen samenstel.

Kleurgevoel

Sommige mensen hebben er aanleg voor: kleuren uitkiezen. Ikzelf heb er eerlijk gezegd altijd wel wat hulp bij nodig en bezit niet over een ‘natuurlijk aangeboren’ kleurgevoel. Ik laat me graag inspireren door anderen! Zodra ik het bij een ander zie, weet ik altijd wel heel goed of ik het mooi vind of niet ;-).

Designseeds

Sinds ongeveer een half jaar volg ik @Designseeds op instagram. Zij posten foto’s van producten en natuur, en geven daarbij een kleurenpalet van de kleuren die in de foto terug komen. Als je al een idee hebt welke ‘hoofdkleur’ je wilt gebruiken, kun je dat op hun website ook invoeren. Allerlei mogelijke combinaties komen dan met één muisklik naar voren. Super handig!

Twee kleuren geel in één deken

Voor een babykamer wilde ik een wiegdekentje maken. Over het materiaal hoefde ik niet lang na te denken; ik wilde al langer eens een dekentje maken met Lana Grossa cotton mix 80. Maar ik kon maar geen keuze maken voor wat betreft de kleuren. Ik nam een kijkje bij de foto’s van Design Seeds en mijn oog viel op onderstaand kleurenpalet. 

Persoonlijk had ik nooit donker- én lichtgeel samen uitgekozen. Het was het proberen waard, en zo gezegd zo gedaan. Bij binnenkomst van het garen (ik had het online besteld) twijfelde ik nog wel maar toen ik eenmaal de eerste vierkantjes klaar had, kreeg ik meer een beeld en werd ik steeds enthousiaster!

Strepenpatroon

Mijn dekentje bestond uit vierkanten, maar mocht je eens een project maken dat uit meerdere rijen of banen bestaat en je weet niet goed hoe je de opbouw van de kleuren moet doen, dan kun je eens een kijkje nemen op Buiscuitsandjam.com of Stripegenerator.com. Hier vul je eenvoudig jouw kleuren in en dan komt er een willekeurig patroon uit! Een erg handig hulpje!

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt?

Neem dan echt eens een kijkje op de website van Design Seeds voor hun moodboards en kleur inspiratie! Er is ook een twitter en pinterest account (te vinden via hun site).

Hoe kies jij je kleuren?

Volg je me al op Facebook en Instagram @liefgehaakt?

Mijn blogs vind je terug op http://www.lief-gehaakt.blogspot.nl  

 

E-book "42 brei- en haakpatronen!
GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:
Wij hebben ook een hekel aan spam
Wietske
Liefgehaakt: Ik ben Wietske, 36 jaar, alleenstaande moeder van 2 kindjes (zoon van 6 en dochter van 3) en werkzaam als communicatiemedewerker. Ik haak nog maar enkele jaren. Toen ik voor mijn dochtertje niet het mutsje kon vinden dat ik voor haar wilde, besloot ik het zelf te gaan haken. Na een cursus ben ik echt 'hooked'. Ik haak iedere dag! Ik maak voornamelijk items voor babytjes: fotoprops voor newbornfotografie maar ook kraamkadootjes. Af en toe haak ik ook iets voor mezelf of voor mijn interieur. Een ander hobby van mij is fotografie; ik houd van mooie plaatjes. Graag maak ik mensen blij en hoop andere haaksters te inspireren. Volg je mij al op Facebook of Instagram @liefgehaakt ? Mijn blogs vind je terug op http://lief-gehaakt.blogspot.nl

Comment Section

1 reactie op “Kleuren kiezen


Door De Breimeisjes op 11 juni 2017

Mooi geworden! Het zou ook zeker niet mijn keuze zijn en toch vind ik het resultaat erg leuk 🙂
Groetjes,
Akkelien

Plaats een reactie


*