Actiepakket: Mystery Blanket 2018

De inschrijving voor de Mystery Blanket 2018 is geopend! Het thema van de Mystery Blanket is "Around The World" en we hebben dit jaar een luxe, jubileum editie. Deze editie wil je niet missen!

Page content

Het geweld van de RBTL en de CBTL

Je kon het niet missen – het geweld van de RBTL en de CBTL. Nog even voor de mensen die niet op de hoogte zijn: Read Between the Lines is een schaduwbrei project, waarmee met twee kleuren Whirl een omslagdoek wordt gebreid. De kleuren moeten behoorlijk tegengesteld zijn aan elkaar, om het effect zo optimaal mogelijk te krijgen. Zelfs mensen met weinig brei-ervaring kunnen hem maken.

Als tegenhanger van de RBTL kwam van dezelfde ontwerpster de CBTL. Crochet between the Lines dus. Deze wordt in vasten gehaakt, en werkt ook met 2 bollen Whirl in tegengestelde kleuren.  Door op een bepaalde manier de vasten te haken, wordt hier een opstaand randje gecreeerd, die het schaduweffect versterkt. Veel mensen zijn er in de afgelopen maanden mee aan de slag gegaan.

Ook Amilishly ging ermee aan de gang, en zij koos voor haar project de kleuren 753 Slice o’ Cherry Pie in combinatie met 776 Rosewater Cocktail. De sjaal is nu bijna af, en ik bewonder haar geduld in dit project.

Rechte sjaals

Zelf ben ik meer van de rechte sjaals. Die mogen breed zijn, maar ook smal. Een pracht van een voorbeeld, die ook nog lekker draagt is de Pineapple Party sjaal.  80 cm breed, dus die kun je ook als omslagdoek over je rug laten vallen. Twee bollen Whirl zijn ervoor gebruikt, de ene van binnen naar buiten opgewerkt, en de andere van buiten naar binnen. De lengte is best enorm; 2 meter 25 redt deze, zonder opspannen… na het spannen is die zomaar iets langer. Je kunt hem dus ook lekker om je nek omslaan, zonder direct het idee te krijgen dat je wordt opgeknoopt… 

En als je een avond uit gaat, staat hij natuurlijk fantastisch op een zwarte trui. Durft u die te maken?

Of is zo’n project u te groot…?

Een smallere sjaal kan uiteraard ook. In de Pineapple Party wordt ook een smallere variant beschreven, waarbij je aan 1 bol Whirl genoeg hebt.

Deze vind ik ook nog steeds een fijne: De Diamond Lace sjaal. Gemaakt van handgeverfd sokkengaren, en hier valt de lengte en de breedte aan te passen op de wensen van de maker/drager. Alleen zit daar wel een wachttijd aan vast, want de garens worden met de hand geverfd. Zeer de moeite waard.  Ik denk dat ik weet wat mijn volgende project gaat worden… maar dan moeten toch eerst mijn sokken af.

Wat heeft u op de naalden staan? Laat het ons weten onder dit blog, of via Facebook.

Gratis! Download nu 42 patronen

GRATIS! Vul je naam + e-mailadres in en download het gratis E-book:

Wij hebben ook een hekel aan spam
Bianca
Mijn naam is Bianca en ik brei en haak al meer dan 40 jaar. Naast blogger bij Breiclub ben ik ook coach van de Breiclub ambassadeurs. Ook ontwerp ik, en ben ik eigenaar van Chefwol.nl - die uit liefde voor het handwerken is ontstaan. Ik probeer ook zoveel mogelijk technieken onder de knie te krijgen, het maakt niet uit of het breien, haken, Tunisch haken, garens verven of spinnen is. Via de blogs deel ik een stukje van mijn kennis, geef tips en alles wat daarbij komt kijken.

Comment Section

3 reacties op “Het geweld van de RBTL en de CBTL


Door De Breimeisjes op 8 maart 2018

Ja, het effect is prachtig en toch ga ik er niet aan beginnen 🙂 Ik bedenk liever een iets afwisselender patroon! Die Pineapple Party ziet er prachtig uit! En die laatste sjaal vind ik het mooist. Wat ik op de pennen heb? Te veel….
Groetjes,
Akkelien


Door Corrie Boonstra op 8 maart 2018

Ohhhh wat mooi, misschien een project voor m’n volgende overwintervakantie, wat ja, uitproberen wil ik altijd😁


Door Wietske op 9 maart 2018

Super! Ja, die RBTL is heel populair maar dan ook prachtig mooi. Leuke kleuren heeft Amilishy uitgekozen!

Plaats een reactie


*